Δευτέρα 14 Δεκεμβρίου 2009

Χριστουγεννιάτικες εξορμήσεις!

Σας ετοίμασα προτάσεις εκδρομών για τα Χριστούγεννα, αλλά και για οποιοδήποτε Σαββατοκύριακο επιθυμείτε. Το ρεπορτάζ το έκανα μόνη μου αφού επισκέφτηκα δύο όμορφες περιοχές της Ελλάδας με εύκολη πρόσβαση από τη Θεσσαλονίκη.

Πρώτος προορισμός η Δράμα. Στόχος, μετά από απαίτηση των παιδιών, ήταν η επίσκεψη στην Ονειρούπολη. Το χωριό του Αϊ Βασίλη. Οι τοπικοί παράγοντες εκμεταλλεύτηκαν το πάρκο της κεντρικής αγοράς της πόλης και δημιούργησαν περίπτερα και stands μέσα στο πάρκο, που θυμίζουν γερμανικό Weihnachtsmarkt.

Έχει τρενάκι και καρουσέλ, το εργαστήρι και το σπίτι του Αϊ Βασίλη, όπου τα παιδιά μπορούν να φωτογραφηθούν με τον αγαπημένο τους παππούλη, να δανείσουν το πρόσωπό τους για να τους μακιγιάρουν με χριστουγεννιάτικα χρώματα και σχέδια, ενώ οι μεγάλοι μπορούν να απολαύσουν ένα ποτήρι Glue Wein.

Λίγα χιλιόμετρα έξω από τη Δράμα στο χωριό Αγορά υπάρχει το πάρκο αρπακτικών πουλιών με όλων των ειδών τα αρπακτικά: αετούς, γεράκια, κουκουβάγιες κλπ. Γίνεται παρουσίαση με εκπαιδευτή που κρατάει 1 ώρα και μπορείς να φωτογραφηθείς με μια χιονοκουκουβάγια στον ώμο σου αλά Χάρι Πότερ. Αξίζει πραγματικά. Είναι ένα μοναδικό θέαμα με εκπαιδευτικό χαρακτήρα.

Δεύτερος προορισμός τα Γιάννενα. Πριν από χρόνια ήταν δύσκολη η πρόσβαση, όμως σήμερα είναι μια πολύ εύκολη διαδρομή και πανέμορφη αυτή την εποχή. Μετά τα Γρεβενά και όσο αυξάνεται το υψόμετρο το χιονισμένο τοπίο σε μαγεύει κάθε φορά που βγαίνεις από τα τούνελ. Τα δέντρα μοιάζουν στολισμένα και τα χωριά ούτε που ξεχωρίζουν από το λευκό τοπίο των βουνών. Μέσα στην πόλη – επικρατεί ένα κυκλοφοριακό χάος- όμως αποζημιώνεσαι γιατί οπουδήποτε και να καθίσεις για καφέ βλέπεις τη λίμνη και πίσω σου υψώνονται τα χιονισμένα βουνά. Με κέρδισε ένας πολυχώρος με καφετέριες, μπαράκια και παιδότοπο, χτισμένος με παραδοσιακή πέτρα και πλακόστρωτα δρομάκια που σου δίνουν την εντύπωση ότι είσαι μέσα σε μια "παλιά πόλη" χωρίς να βλέπεις πολυκατοικίες, δρόμους και αυτοκίνητα. Καλό ταξίδι!


1 σχόλιο: