Πέμπτη 4 Μαρτίου 2010

Τα μέτρα!

Ποια μέτρα; Τα οικονομικά φυσικά. Θα το άφηνα ασχολίαστο αυτό το "μέγα" γεγονός;
Ανακοινώθηκαν χθες και δεν μας άφησαν να κοιμηθούμε το βράδυ. Η φορολογία και η αύξηση του ΦΠΑ είναι το μεγαλύτερο πλήγμα για την αγορά. Δεν το καταλαβαίνουν πια; Καλά τους έβαλαν τους φόρους. Πως είναι σίγουροι ότι θα τους μαζέψουν; Και ενώ η αγορά χρειάζεται τόνωση για να μπορέσουν οι καταστηματάρχες να ξεπληρώσουν τα χρέη που ήδη έχουν, τους σπρώχνουν προς το κλείσιμο.
Προηγούμενες αυξήσεις στα καύσιμα είχαν ως αποτέλεσμα την αυτόματη αύξηση στα προϊόντα, κυρίως τα τρόφιμα, αλλά και γενικότερα τα είδη πρώτης ανάγκης. Και αν αρχίσουν τις αυξήσεις οι κερδοσκόποι, άντε να τους σταματήσεις. Και αν υπολογίσεις και την αύξηση του ΦΠΑ οι τιμές θα είναι απλησίαστες για τον περισσότερο κόσμο.
Και ποιος τρελός θα επενδύσει ώστε να έχει η χώρα και πάλι ανάπτυξη. Επενδύσεις γίνονται μόνο σε χώρες που θεωρούνται "φορολογικοί παράδεισοι".
Αυξάνονται οι τιμές στα τσιγάρα, για να έρχονται από τη Ρωσία τα λαθραία σε μεγαλύτερες ποσότητες. Και ποιος θα τους σταματήσει για έλεγχο; Οι τελωνειακοί και οι συνοριοφύλακες ; Τώρα που τους κόψανε το 14ο μισθό, να μη βγάλουν τα "σπασμένα" με καμιά μίζα; Και το παρεμπόριο θα συνεχίσει να ακμάζει. Εδώ οι Κινέζοι είχαν κατακλύσει την αγορά με τα εκατοντάδες παράνομα κοντέινερ και τώρα που έχουν δικό τους λιμάνι, έχουν να φέρουν εμπόρευμα τελείως ανενόχλητοι. Σιγά μην πληρώνουν φόρους και δασμούς!
Μας δουλεύουν κι εμείς καθόμαστε ακόμα και τους ακούμε. Γιατί; Εμείς το δημιουργήσαμε το δημόσιο χρέος; Δεν υπάρχει αίσθημα ευθύνης στην πολιτική σκηνή του τόπους μας; Δεκάδες ερωτήματα μέσα σε δυο παραγράφους που σίγουρα δεν θα απαντηθούν ποτέ και φυσικά δεν πρόκειται ποτέ να μάθουμε γιατί πρέπει εμείς να πληρώσουμε για όλα αυτά.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου