Τρίτη 9 Μαρτίου 2010

Θα σε πάρω να φύγουμε...

Νέο κύμα μετανάστευσης. Διάβασα ένα κείμενο μιας 38χρονης μητέρας, το οποίο με βρίσκει απόλυτα σύμφωνη. http://troktiko.blogspot.com/2010/03/blog-post_7847.html

Συνήθως δεν αναπαράγω αυτά που διαβάζω σε άλλα blogs, όμως πόσο δίκαιο έχει η συνομήλική μου κυρία; Όσο κι αν κάποιοι μου λένε να μείνω και να πολεμήσω, δεν αντέχω να με κοροϊδεύουν άλλο. Θέλω σχολεία αξιόλογα για τα παιδιά μου, δασκάλους που δεν θα βαριούνται επειδή τους έγινε μείωση μισθού, ένα σύστημα υγείας που δεν θα χρειάζεται να πληρώνω άλλο extra για εμβόλια και φάρμακα και επίσης περισσότερο χρόνο με τα παιδιά μου.

Δημιουργήθηκε το ολοήμερο σχολείο, που σκοπό είχα την φύλαξη των παιδιών στο χώρο του σχολείου μέχρι να σχολάσουν οι γονείς. Υποτίθεται ότι κρατούν τα παιδιά απασχολώντας τα με διάφορες δραστηριότητες (μουσική, ζωγραφική Η/Υ), αλλά και το διάβασμα των μαθημάτων της επόμενης μέρας.

Τα παιδιά έρχονται στο σπίτι αδιάβαστα και χωρίς να τους έχουν γίνει οι κατάλληλες υποδείξεις για το πώς θα λύσουν τις ασκήσεις. Ο γονιός αναλαμβάνει και το ρόλο του δασκάλου να εξηγήσει στο παιδί τι είναι ρήμα, χρόνος, ουσιαστικό κλπ. Και όταν πας να ζητήσεις το λόγο από τους εκπαιδευτικούς σε χλευάζουν, γιατί λένε είσαι τόσο απαιτητικός με ένα 8χρονο παιδί και το ότι το στέλνεις επιπλέον αγγλικά και ωδείο είναι δικό σου πρόβλημα. Κατά τη γνώμη τους πρέπει να μείνει ακαλλιέργητο για τη δική τους βλακεία.

Άντε και... Δεν το παλεύω άλλο! Κουράστηκα!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου