Τρίτη 9 Μαρτίου 2010

Αφιερωμένο στα παιδιά μου!

Πως μπορεί μια μητέρα να αρθρώσει τις σκέψεις της με κάτι ευφυές, μέσα σε τόσο μικρές χαραμάδες χρόνου;

Για τις περισσότερες Ελληνίδες μητέρες ο χρόνος είναι κάτι ανύπαρκτο. Ευτυχώς για κάποιες υπάρχουν κοντά μαμάδες και πεθερές που πρόθυμες ή όχι αναλαμβάνουν να μοιραστούν το βάρος, κυρίως όταν η μανούλα δουλεύει.

Πάντως είτε εργάζεται η μητέρα είτε όχι, η μητρότητα χάνεται. Την παίρνει κι αυτή ο χρόνος. Δεν ζεις με τα παιδιά σου, δεν προλαβαίνεις να κάνεις όλα αυτά που θέλεις μαζί τους. Σου τρώει πολύ χρόνο το σχολικό διάβασμα και οι μετακινήσεις.

Και όταν σε ρωτάει ο κόσμος τι σημαίνει μητρότητα για σένα… τι απαντάς;

Μητρότητα είναι να δέχεσαι τους περιορισμούς του χρόνου, να ακούς τα προβλήματα των παιδιών σου και να μην εξωτερικεύεις τα δικά σου προβλήματα, να καταφέρνεις να πνίγεις τα δάκρυά σου, να μην μπορείς να μείνεις για λίγο μόνη, να κόβεις μέρος πό τα έξοδά σου ώστε να προσφέρεις περισσότερα στην οικογένεια. Και θα αναρωτιέστε για ποιο λόγο τα κάνω όλα αυτά. Αν δείτε τις φωτογραφίες με το χαμόγελο των παιδιών και τις ζωγραφιές που είναι όλες αφιερωμένες στη μανούλα, θα καταλάβετε. Τα παιδιά μπορούν να ζήσουν μικρές στιγμές τις ζωής τους με εξαιρετικό πάθος, γιατί όχι κι εμείς;

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου